marți, 20 ianuarie 2009

Raspuns de la Directia de Munca si Protectie Sociala

Mailul pe care l-am primit de la DGMPS confirma ceea ce aflasem deja si postasem pe Drepturile gravidelor si proaspetelor mamici referitor la actele necesare recalcularii indeminzatiei de ingrijire a copilului cu 85%, conform noii legi. Asadar am pus actele pe care le pregatisem dinainte in plic si m-am "luptat" la coada la posta pentru a le trimite cu confirmare de primire.

Nu am inteles exact ce vor sa spuna in a doua parte a mesajului despre cereri ce pot fi trimise pe mail. Probabil se refera la alt tip de cereri, din moment ce printre actele necesare recalcularii indemnizatiei se numara adeverinta cu veniturile in original.


Stimata Doamna,

Va aducem la cunostinta ca beneficiarii aflati in plata depun la sediul institutiei noastre sau trimit prin posta – cu confirmare de primire - urmatoarele acte:
- formular tip (postat si pe site-ul ministerului) sau cerere scrisa care sa contina numele/prenumele, codul numeric personal, adresa beneficiarului si a copilului, nr. de telefon, cu mentiunea de recalculare a indemnizatiei de 85%;
- copie dupa B.I./ C.I. a titularului de indemnizatie;
- copie dupa certificatul de nastere al copilului.
- adeverinta in original cu veniturile nete realizate de titularul de indemnizatie pe ultimele 12 luni, anterior datei nasterii copilului (se mentioneaza venitul net pe fiecare luna in plata + totalul veniturilor realizate);

In cazul in care ati realizat si alte venituri colaterale veniturilor profesionalale sunt necesare adeverinte/dovezi eliberate de autoritatile competente. Nu sunt luate in calcul veniturile obtinute din chirii si dividente.

IMPORTANT!

Daca doriti sa vi se ofere informatii, va rugam sa ne trimiteti date de identificare:

- CNP-ul reprezentantului legal care primeste alocatia, adresa si sectorul.

Orice solicitare a petentilor pe e-mail trebuie sa fie insotita de fotocopii dupa urmatoarele acte:
- cerere scrisa in care sa specificati solicitarea dvs.;
- B.I./C.I. al titularului de alocatie/indemnizatie;
- certificatul de nastere/C.I. al copilului;
- extras de cont cu semnatura si stampila bancii - in cazul in care doriti virament bancar al prestatiilor.

Dupa caz (fotocopii):
- hotararea de divort, definitiva si irevocabila;
- adeverinte scolare care fac dovada frecventarii cursurilor scolare;
- cesiune - in cazul modificarii titularului de alocatie;
- certificat de deces al titularului;
- certificat de incadrare intr-o categorie de persoana cu handicap.

Institutia opereaza lunar intr-un program electronic care nu mai poate fi modificat din moment ce este finalizat, fapt pentru care, cererile petentilor necesita un timp legal de solutionare de 60 de zile.

Mihaela Abalasei
AGENTIA PENTRU PRESTATII SOCIALE A MUNICIPIULUI BUCURESTI
Str.Hambarului, Nr.6, Sect.2
Program cu publicul : Luni, Miercuri, Joi: 9-15
Nr. Telefon : (021) 250.90.20 / 250.90.21 / 250.90.22

6 comentarii:

  1. Sunt nelamurita ce se intampla in caul meu. Am un baietel de 3 ani cu care am stat in concediu de ingrijire pana in septembrie 2008. Din septembrie 2008 pana in ianuarie 2009 m-am intors la firma unde sunt angajata cu contract nelimitat, adica am lucrat 5 luni. In ianuarie 2009 am nascut o fetita. Intrebarea este: cum se va calcula in cazul meu indemnizatia pentr!u cresterea celui de-al doilea copil? Voi primi in continuare cei 600 RON sau se va calcula ca 85% din media veniturilor nete si cele obtinute din indemnizatie?
    Va rog, cine ma poate lamuri sa-mi trimita un raspuns pe adresa alexandra_dragoi@yahoo.com
    Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  2. eu nasc inainte de a face 12luni la locul de munca cam cu 1luna intrebarea este :Pot plati la casa de asigurari pt.luna respectiva sau dati_mi alta solutie daca se poate

    RăspundețiȘtergere
  3. buna nu am fost angajata cu carte de munca in timpul cand am ramas insarcinata dar am lucrat fara carte pana am terminat cursul de lucrator comercial si am primit diploma,cursul l-am facut in perioada aprilie-septembrie 2009,am ramas insarcinata in octombrie iar angajarea mi-au facut-o in 3 decembrie 2009 si urmeaza sa nasc in iulie 2010 totodata sunt si eleva in clasa 9 seral la zi vreau sa stiu daca pot beneficia de indemnizatia pt ccc! astept raspuns pe imolasuba@yahoocom

    RăspundețiȘtergere
  4. nu raspund la intrebari despre drepturile gravidelor aici. pentru aceasta am creat special site-ul drepturile-gravidelor.ro. Va rog sa postati intrebarile acolo. Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  5. Buna. Sunt insarcinata si am 4 luni nu lucrez nici eu nici sotul momentan am fost plecati in Italia si am venit de Craciun ... sa intamplat sa raman insarcinata intre timp si eu nu am putus sa ma angajez ... sotul in schimb cauta si nu gaseste de lucru ( apropo suntem din Craiova) as avea si eu 2 intrebari.

    1) Daca beneficiez de alocatia de crestere a copilului si la ce categorie ma inscriu ??

    2) Fiind prima sarcina dusa pana la 4 luni fara probleme ( adica am mai pierdut 3 sarcini mari prima fiind la 4 luni dar ... era deja mort de mult copilul ... avort spontan) exista pericolul de avort de acum mai departe sau ... a trecut perioada cea grea???

    Am 27 de ani si sotul 31 am fumat 12 ani si de 1 an si jumatate mam lasat ce riscuri pot aprea?? Lasati raspuns pe yulia_haylin@yahoo.com

    RăspundețiȘtergere
  6. buna ziua, am un bebe de 4 luni. Luna decembrie am primit alocatia pe noembrie dar pe septembrie si octombrie inca nu am primit.Am sunat la directia munci Botosan si mi-au spus ca au virat banii la posta de unde apartinem , inca din luna noembrie dar noi nu am primit acesti bani. La posta banii nu sunt pentru- ca au verificat.ce pot sa fac pentru a primi banii luna aceasta(decembrie)

    RăspundețiȘtergere