marți, 12 ianuarie 2010

Cautam gradinita

De veo saptamana tot programam vizite pe la gradinite. Cum la stat nu se mai gasesc locuri la ora asta, am cautat gradinite particulare. Mi-am dus azi fetita la gradinita Cherry Tree. Personal mi-a facut o impresie foarte buna. A stat si ea vreo jumatate de ora cu copiii si a participat la activitati - adica la ascultat povesti si lipit pinguini pe o foaie. Cand a sosit timpul sa plecam nu a vrut sa vina acasa - semn bun, imi ziceam eu.

Asta seara o intreb:
- Ti-a placut la gradinita?
- Da!
- Mai mergi?
- Nu!

In concluzie, s-ar putea sa nu scapam fara scene la inceput de gradinita.

3 comentarii:

  1. Ce observ eu cu stupefactie este ca desi te pretinzi extrem de exigenta in legatura cu redarea in mod corect a limbii romane si cu probleme ce tin de gramatica, esti capabila sa scrii urmatoarele: Am dus-o azi pe NECATRIA la Cherry Tree.
    Deci sa recapitulam putin: ai o retinere in a-ti duce copilul la o gradinita unde, dupa spusele tale, directoarea nu stie sa scrie corect, dar tu nu scrii corect numele propriului tau copil! Ce-mi plac mie oamenii astia! Sau poate ca ti-ai botezat fetita Necatria, ceea ce ma face sa anticipez, cu mila, viitoarele ei frustrari legate de glumele pe care colegii le vor face pe seama numelui ei! Sau poate intr-un exces de corectitudine gramaticala ai gresit, ceea ce ar trebui sa te faca sa te gandesti ca si TOLERANTA este un cuvant cu o profunzime pe care inca nu ai strabatut-o, se pare!
    PS: Daca as avea mai mult timp de pierdut cu arogante nejustificate, ti-as demonstra (citind blogul tau) ca este o persoana care are probleme serioase cu limba romana. Si aceea persoana nu e directoarea! Si atunci poate ai intelege cum iti poti compromite imaginea in fata cititorului!

    RăspundețiȘtergere
  2. mamica draga, atunci cand imi redactez contractele sunt extrem de atenta la fiecare cuvant si le citesc de 2 ori inainte de a le da clientilor. Ceea ce nu se intampla atunci cand postez pe blog. S-ar intampla, desigur, daca as urmari sa-mi creez o anumita imagine in fata cititorului, dar nu este cazul.

    Te rog nu mai anticipa nimic despre viitorul copilului meu, este un lucru care depaseste cu mult limitele bunului simt.

    Imi cer scuze cititorilor in ochii carora mi s-a deteriorat imaginea datorita greselilor "gramaticale" (de fapt, ce ai mentionat tu sunt greseli de tipar, dar probabil nu faci diferenta), si ii invit sa nu mai citeasca acest blog. La fel si pe tolerantii care nu-mi pot tolera intoleranta.

    RăspundețiȘtergere
  3. v-ati hotarat la ce gradinita mergeti?

    RăspundețiȘtergere