joi, 2 aprilie 2009

Concediul de ingrijire a copilului va fi redus cu şase luni?

Din Capital:

Durata concediului maternal (pentru cresterea copilului) va fi redusa de la 24 de luni, la 18 luni, au declarat pentru Capital surse guvernamentale.

Potrivit surselor citate, decizia va fi luata in urmatoarele sedinte de guvern, cel mai probabil in prima decada a lunii aprilie, dupa ce Ministerul Muncii va redacta actul normativ care va modifica actuala lege referitoare la concediul pentru cresterea copilului.

Informatia a fost confirmata, indirect, si de catre secretarul de stat in Ministerul Muncii, Mariana Nedelcu, aceasta afirmand ca Executivul are in vedere "incurajarea mamelor sa se intoarca mai repede la munca".


Update: Ministrul Muncii, Marian Sarbu, a dezmintit ca ar exista un proiect privind reducerea concediului de crestere a copilului. Acesta a precizat ca exista doar unele propuneri ale organizatiilor nonguvernamentale referitoare la transferarea unei parti din indemnizatia de crestere a copilului in fondul de salarii pentru bone.

Cititi tot articolul aici.

2 comentarii:

  1. raluca, am cautat un contact de-al tau dar nu gasesc pe nici unul din blogurile pe care scrii. ai putea sa-mi lasi un contact?

    RăspundețiȘtergere