miercuri, 4 februarie 2009

Homeschooling

Nemulţumiţi de ceea se întâmplă în învăţământul de stat, mai multe familii au optat pentru un alt mod de educaţie a copiilor: homeschooling - şcoala acasă. Copiii au program riguros în fiecare zi, coordonat de un părinte, în general de mamă, şi de şcoala la care sunt înscrişi.
În acest mod, copilul îşi dezvoltă abilităţile naturale şi o personalitate puternică. În Bihor sunt şapte copii care învaţă la domiciliu, care provin din trei familii. Ei sunt înscrişi la şcoli din SUA. Copiii sunt în ciclu primar, gimnazial şi la liceu. Orele se desfăşoară acasă, în parc sau chiar la munte.
Diplome recunoscute de Ministerul Educaţiei

„Am aflat despre homeschooling de la un prieten stabilit în SUA. Am ales acest sistem pentru copiii noştri când am constatat că sunt tot mai stresaţi şi nu mai au timp de nimic în afară de şcoală.
După şase-şapte ore la şcoală mai, aveau trei-patru ore de teme. Şi am mai constatat că se înstrăinează de noi”, spune S.P., tatăl a trei copii înscrişi în sistemul pionier. Înainte de a opta pentru acest sistem, părinţii s-au interesat dacă diploma eliberată de o şcoală de acest tip este recunoscută de Ministerul Educaţiei şi dacă au vreo şansă de a urma o facultate şi de a se integra pe piaţa muncii. Interesant este că în România, sistemul de învăţământ la domiciliu a existat până la instaurarea comunismului, dar apoi a fost scos în afara legii.


Tot articolul

2 comentarii:

  1. mi-ar fi placut sa citesc si parerea ta despre articol :)
    in alta ordine de idei, ma bucur sa te descopar.

    RăspundețiȘtergere
  2. Diana draga, am pus articolul mai mult cu titlu informativ, pentru ca mi se pare ceva ibnteresant si bine de stiut, insa nu stiu daca pentru copilul meu as alege varianta homeschooling...

    Avantajele sunt enumerate in articol. Dezavantajele sunt si ele destul de importante:
    - copilul are nevoie de socializare
    - nu cunosc exact toate variantele de homeschooling disponibile (evident recunoscute de Ministerul Educaţiei)
    - nu stiu in ce mod copilul inscris intr-un sistem homeschooling din strainatate (ca in Romania inca nu exista) ar studia materii precum: limba romana, literatura romana, istoria Romaniei, geografia Romaniei etc (foarte importante pentru un copil care probabil va trai in Romania)

    In orice caz, m-am obisnuit ca astfel de articole "informative" sa fie premergatoare aparitiei unei afaceri in genul asta, asa ca nu m-ar mira sa apara si in Romania cat de curand :)

    RăspundețiȘtergere