vineri, 13 februarie 2009

Raspunsuri catre cititori

Unul dintre motivele pentru care am decis sa incep si acest blog este dorinta de a da raspunsuri mai ample unora dintre comentariile de pe Drepturile gravidelor si proaspetelor mamici.

Asta pentru ca as vrea sa mentin acel blog in domeniu strict legislativ, in folosul mamicilor care cauta informatii cat mai la obiect despre drepturile pe care le au.

Asadar, aici voi aborda problemele si altfel, permitandu-mi sa exprim si pareri subiective.

2 comentarii:

  1. Buna Raluca. am si eu cateva intrebari legate de cic, mai ajuta tare mlutl daca mi-ai raspunde
    Sunt in luna a 5 de sarcina, si am lucrat din 01.06.2008 pana in 13.11.2008 la o firma iar din 14.11.2008 pana in prezent la alta firma, practic pana nasc (aprox 20 iulie 2009) as avea 12 luni de contributie la stat, 1.intrebarea era aceste luni tb sa fie in cadrul aceleasi firme??
    2.iar o alta intrebare ar fi, concediile medcale din timpul sarcinii influenteaza in vrun fel acele luni de contributie??
    3. de cand pot ramane acasa in prenatal tiinand cont ca cel pt care lucrez acum ma platesc cu salariu minim si cam vor sa scape de mine pe motiv de restructurari de personal??/
    multumesc tare mult si astept cu nerabdare raspunsurile

    RăspundețiȘtergere
  2. buna, camelia!

    1. nu trebuie ca stagiul de cotizare sa fie in cadrul aceleiasi firme.

    2. nu

    3. obligatorii sunt cele 42 de zile postnatal (trebuie sa iti iei si cateva ca marja, ca nu stii exact data la care nasti). Pe restul le poti lua inainte.

    citeste si pe Drepturile gravidelor si proaspetelor mamici . Cu siguranta intrebarile tale s-au mai discutat.

    Multa sanatate!

    RăspundețiȘtergere